Ne vásárolj semmit nap!

2014. 11. 28.


 
Billerbeck Budapest Kft. csapata
2014. 11. 28.
Billerbeck Budapest Kft. csapata
kommentek

A Ne Vásárolj Semmit! nap ötlete Észak-Amerikából származik, ahol Hálaadás Napja utáni első péntek a karácsonyi bevásárlás hagyományos kezdőnapja. Az úgynevezett „Black Friday” keretein belül a nagy szupermarketek, bevásárlóközpontok hatalmas akciókkal várják a vásárlókat. A nem megszokott kedvezmények számtalan vásárlót csalnak az üzletekbe, megkezdődik az igazi karácsonyi vásárlási láz. Ezen a napon néhányan annyira bele tudnak feledkezni a vásárlásba, hogy olykor még balesetek is előfordulhatnak a roppant olcsó termékek megszerzése közben.

 

ALVÁS, A TERMÉSZETES TESZTOSZTERONFOKOZÓ

2014. 11. 27.


 
Szendrei István
2014. 11. 27.
Szendrei István
kommentek

Korábban az emberek a nappal feküdtek és keltek, nem zavarták össze szervezetüket éjszakázásokkal. A mai életmódban azonban gyakori a kevés és rossz minőségű alvás, ami hatással van hormonháztartásunkra.

Egy amerikai kutatócsoport fiatal férfiakon vizsgálta az egy héten át tartó, részleges alvásmegvonás hatását. A vizsgálatban 10, 25 év átlagéletkorú férfi vett részt, mindegyikük normál testalkatú és egészséges volt. Nem szenvedtek hormonális, pszichiátriai betegségben vagy alvászavarban. A vizsgálatban résztvevők három éjszakán át, akár tíz-tíz órát is alhattak, majd nyolc éjszakán keresztül csupán öt órát vagy annál kevesebbet engedtek nekik. Mindkét fázis utolsó 24 órájában több alkalommal is vért vettek tőlük.

A kialvatlanság hormonális hatása már egy hét után megmutatkozott. A vérvizsgálat kimutatta, hogy az öt órás éjszakai alvás során 10-15 százalékkal csökkent a tesztoszteronszint - amely a kialvatlan napok második felében - délután 2 óra és este 10 között volt a legalacsonyabb. 

MOVEMBER-MOZGALOM

2014. 11. 24.


 
Sziklai Viktória
2014. 11. 24.
Sziklai Viktória
kommentek

Az ausztráliai Melbourne-ből induló kezdeményezés eleinte csupán 30 férfitaggal büszkélkedhetett. A 2003-ban indult MOVEMBER, 10 év alatt egy 4 millió fős mozgalommá nőtte ki magát. A résztvevők száma folyamatosan emelkedik, évről évre újabb és újabb bajszok díszítik az arcokat. A mellrák rózsaszín szalagos kampányához hasonlóan ezt is mindenki saját ízlésének megfelelően hordhatja, más méretben, más formában, saját egyéniségéhez illeszkedve lehet támogatni a prosztatarák elleni küzdelmet. 

A Movember mozgalom sohasem működött volna, ha nem a dolog humoros oldaláról közelíti meg a férfiakat. Egy férfi érdeklődését nem lehet felkelteni jól megtervezett divatos pólókkal, kitűzőkkel, őket nem a divat oldaláról kell megközelíteni. A bajszokhoz tartozó régi kort idéző megjelenéssel és sztereotípiákkal egy olyan mozgalom jött létre, ami felkelti érdeklődésüket, szívesen hallgatják meg céljaikat és csatlakoznak is a mozgalomhoz. 

ÁLOMITTAS VEZETÉS

2014. 11. 14.


 
Szilágyi Márta
2014. 11. 14.
Szilágyi Márta
kommentek

Egy mai autóban egyre több elektronikai fejlesztés szolgálja a biztonságot, néhány autó már tud önállóan parkolni, de a kocsit továbbra is alapvetően a sofőrnek kell irányítania, ő gyorsít, fékez, kanyarodik.

Statisztikák szerint a közúti balesetek leggyakoribb oka a rosszul megválasztott sebesség, de szorosan követi a kialvatlanság, mely minden negyedik baleset esetében szerepel, mint kiváltó ok.

A hosszú, egyenletes sebességű utazás, viszonylagos mozdulatlanság monoton zúgással kombinálva könnyen elaltathat egy sofőrt. A városi forgalom még a nagyon fáradt vezető figyelmét is leköti, de néhány egyenletes sebességű, egyenes szakasz elegendő lehet ahhoz, hogy elszundítson, egy hosszú éjszakai autópályás szakaszon pedig még könnyebben megtörténhet a baj.

A legjobb ellenszer természetesen a pihenés, de ezt nem mindenki engedheti meg magának a határidő tartása vagy más tényező szorításában. Ha a fáradtság ellenére is hosszú utat kell megtennünk, többféle eszközzel készülhetünk az elalvás kivédésére.

Az alábbiakban felsorolunk néhány általános módszert az éjszakai vezetők réme ellen.

ÚJDONSÁG - NATURA-SATIN TERMÉKCSALÁD

2014. 11. 13.


 
Sziklai Viktória
2014. 11. 13.
Sziklai Viktória
kommentek

NATURA-SATIN termékek egyedisége a 100% eukaliptusz-szatén huzatban rejlik. A platina kikészítésű, selymes tapintású huzat igazán egyedivé varázsolja a termékeket. Az eukaliptusz elnevezés forradalmian új kifejezés a piacon, holott a bambusz szálhoz hasonlóan természetes alapanyag – az eukaliptusz fa rostjából készül. Számos előnyös tulajdonsága közül a legfontosabbat és az ágyneműk piacán kiemelt szerephez jutó nedvesség-felvevő képességét, a bőrbarát és antibakteriális tulajdonságát kell kiemelnünk.

SZENT MÁRTON NAPJA

2014. 11. 11.


 
Somogyi Marianna
2014. 11. 11.
Somogyi Marianna
kommentek

A legtöbb program november 11-én a libavacsorák és az újborkóstolás köré épül, helyenként kiegészítik még Márton-napi hagyományismereti játékokkal.

A legenda szerint eme nemes nap a középkor egyik legnépszerűbb szentje, Márton nevéhez kapcsolódik. A koldusok és katonák védőszentje már 12 éves korában elég erősnek érezte hitét ahhoz, hogy életét Istennek és az emberek megsegítésének szentelje. Tetteiért püspökké akarták választani, de ő a tisztség elől elrejtőzött egy libaólba, a libák viszont olyan hangosan gágogtak, hogy hamar rátaláltak és nem menekülhetett el a megtiszteltetéstől.

Régen az emberek ezen a napon ünnepelték az őszi munkák végét. Befejezték a szőlőszüretelést és az egyéb kinti munkákat, elkezdtek felkészülni a télre. Az urak kifizették cselédeiket, akik bérük mellé egy alaposan felhizlalt libát is kaptak, amit ízesen elkészítettek, mellé pedig az adott évi újbort itták. Ekkor még a libaevés nem számított kiváltságos dolognak, de mindig is ünnepek fonódtak köré, Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy majd egész esztendőben bőven ehessenek és ihassanak. „Aki Márton-napkor libát nem eszik, az egész évben éhezik.”

BAJUSSZAL A PROSZTATARÁK ELLEN

2014. 11. 07.


 
Vermes Péter
2014. 11. 07.
Vermes Péter
kommentek

Idén novemberben is különleges mozgalom látogat hazánkba. Egy ausztrál kezdeményezésnek, a Movember-nek köszönhetően Magyarország férfitagjai is félreteszik egy teljes hónapra a borotvát és megnövesztik ékes arcszőrzetüket. E tettükkel kívánják felhívni a figyelmet, hogy nekik is törődniük kell egészségükkel, és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal.

Az Ausztráliából indult mozgalom célja, hogy felhívja a férfiak figyelmét arra, hogy ne hanyagolják el saját egészségüket, figyeljenek oda a problémákra, rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon. A bajusz egy „kitűző”, melyet gazdája büszkén viselhet, ahogy a mellrák elleni kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett.

AZ INTERNETES VÁSÁRLÁS NAPJA

2014. 11. 04.


 
Bartos Zsuzsa
2014. 11. 04.
Bartos Zsuzsa
kommentek

DotcommeceDay, vagyis az internetes vásárlás napja nem csupán egy egy napig tartó akció, hanem egy olyan mozgalom, melynek célja megismertetni az internetezőkkel az online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését hazánkban!

Miért jó a www.édesálom.hu WEBSHOPBAN vásárolni?