30 NAPRA KORÁNKELŐ LETTEM!

2016. 07. 25.


 

Egy amerikai hölgy úgy döntött, hogy 30 napra a korán kelők táborát erősíti, holott világ életében bagoly típus volt. Szerette volna kideríteni, milyen hatással van az életstílusára ez a váltás. Vajon pozitív vagy negatív tapasztalatokat gyűjtött?

 


 

Egyszerűen hangzik: Kerüld a délutáni szunyókálást! Állj pozitívan a naphoz! Légy hatékony!

Kutatások bizonyítják, hogy a reggeli pacsirták sokkal boldogabbak, elégedettebbek, és hatékonyabbak az éjjeli baglyoknál. A korán kelők hajnali ébredése lehetőséget ad felkészülni szellemileg és testileg is a napra. Ugyanezt az eredményt várta ő is a hónap végére.

Lássuk mi az amit sikerült véghez vinnie, s mi az, amit nem:

1. Írj esti forgatókönyvet!

Hogy néz ki ez? Például így:

- 20:30: felkészülés az alvásra

- 21:00: irány az ágy!

- 21:30 olvasás

- 22:00: lámpák lekapcsolása

2. Kelj természetes fényekre!

Felengedve hagyni a redőnyt és a nap első sugaraira kelni sokkal könnyebb, mint sötétben tapogatózni a villanykapcsoló után. Mintha csak tél lenne.

3. Felejtsd el a délutáni szunyókálást!

Veszélyes próbálkozás azoknak, akik éjjeli baglyok, hiszen még inkább kitolja a lefekvés időpontját.

4. Szánj időt a reggeli edzésre!

5. Oszd be a napi teendőket még reggel!

A hölgy összességében pozitív gondolatokkal és tapasztalatokkal gazdagodott. Eleinte nehezen aludt el, és kínszenvedésnek élte meg a reggeleket. Az edzésre képtelen volt rászánnia magát. A legtöbb hasznot azonban a napi teendők rendszerezése hozta. Kevesebb stresszel indult munkába, mindig tudta, hogy egyes feladatokra mennyi ideje lesz, s hogy mikor fogja elvégezni azokat. Sokkal kipihentebbnek érezte magát 1 hónap után.

André Attila

Matracüzem vezetőKommentek