Ébredj könnyen!

2017. 05. 17.


 

Te is azok közé tartozol, akiknek minden munkanap egyik legkomolyabb kihívása, hogy egyáltalán ki tudsz-e kelni az ágyból? 

Ha számodra is nehéz ügy a felkelés, íme néhány trükk, amely segíthet átvészelni a reggeleket: 

Motiváció

Tűzz ki egy csábító célt! Ha szeretnél együtt reggelizni a családoddal, vagy még munka előtt tornáznál egy rövidet, talán könnyebben kipattansz az ágyból.

Ütemezés

Ha későn fekszel le, reggel pedig alíg bírod magad kiküzdeni a párnák közül, akkor esélyes, hogy a melatonin termelésed nincs egyensúlyban a teáltalad diktált alvási ütemezéssel.Kísérletezd ki a számodra ideális elalvási és ébredési időpontot. Tegyél egy próbát: pédául  ha kicsit korábban lefekszel, lehetséges, hogy könnyebben ébredsz. 

Kütyümentes övezet

A képernyő fénye nagyon káros hatással van az alvásunkra. Tartsd távol tartod magad a kütyüktől este: csak semmi telefon, e-book,  laptop vagy tévénézés. Elalvás előtt egy órával kapcsolj ki mindent és inkább hagyományos könyvet olvass!

Víz

Felkelés után mosd meg hideg vízzel az arcod! Ha fáradt, piros a szemed, akkor a lehunyt szemeidre hosszan folyass hideg vizet. A hideg víz azonnal felfrissít, összehúzza az ereket. Kávé helyett, - vagy előtt - igyál egy nagy pohár vizet!

Egészséges ágy

Nem mindegy, hogy milyen környezetben próbál meg pihenni a tested. Ha a matacodon jól látható mélyedés árulkodik arról, hogy melyik részét használod leginkább, akkor ideje lecserélni. Ugyanilyen fontos lehet a jól megválasztott ágynemű: nyáron válassz nyári paplant, fordíts figyelmet a jól szellőző ágyeműhuzatra és a jó alátámasztást biztosító párnára is. 

Fény

Az este folyamán érdemes fokozatosan csökkenteni a lakás megvilágítását, reggel viszont hamar húzd el a függönyt, húzd fel a redőnyt, és nézz ki a napfényre! 

Jó levegő

A friss levegő az elalvást és az ébredést egyaránt segíti. Az ágyból kikelve nyiss ablakot, és lélegezz mélyeket.

Nyújtás

Reggel az izmok még merevek, ezért érdemes nagy nyújtózásokkal felébreszteni a tested. Ásítozz, dörzsöld, masszírozd meg az arcodat, nyakadat, ezzel is elősegíted, hogy az alvásban elgémberedett izmaid fokozatosan aktiválódjanak. Pár perc reggeli jóga, egy napüdvözlet gyakorlatsor is csodákat művel! 

 

 

Billerbeck Budapest Kft. csapata

CsapatKommentek