Élénkítő teák kávé helyett

2017. 09. 17.


 

Klasszikus fekete tea: Az élénkítés nagymestere, Segít, ha fáradtak vagyunk, serkenti az agyat, a szervezet eközben nyugalmi állapotban marad. Mentális teljesítőképességünket növeli.

Ginseng: A ginseng segít a szellemi és fizikai frissesség megőrzésében, támogatja az immunrendszert. Serkentőleg hat az egész szervezetre, mozgósítja annak energiáit. Betegségek utáni lábadozáskor hasznos kiegészítés.

Zöld tea: Az egyik legnépszerűbb kávéhelyettesítő, mely nemcsak élénkít, de még egészséges is. Igaz, egy valódi kávéfüggőnek jó sokat kell inni belőle, hogy egy kávényi koffeint összehozzon, cserébe viszont rengeteg más hasznos adalékot is juttat vele a szervezetbe. Mentával keverve szerintünk még jobban felpörget.

Gyömbér:  Megfázásra és emésztési problémákra is hasznos, azonban egy kevés mézzel megbolondítva élénkítőként is jólműködik, ráadásul a memóriát is javítja! A B-vitamin család szinte minden tagját tartalmazza, így jó hatással van az idegekre, tehát hétfő reggelente nagyszerű választás lehet.

Maté: A maté levélből készült tea komponenseinek (koffein, teofillin, teobromin) köszönhetően serkenti a központi idegrendszert és javítja a szellemi képességet. Antioxidáns hatású vegyületeket tartalmaz, immunerősítő hatással rendelkezik.

Chai: Valójában fekete tea és indiai fűszernövények (pl. ánizs, kardamon, gyömbér, fahéj) keveréke. Hatása ezért olyan, mint a fekete teáé, és növényi tejjel kifejezetten kávéhoz hasonló. Külön jó oldala ennek az italnak, hogy nem csak energetizál, de méregtelenít is.

Billerbeck Budapest Kft. csapata

CsapatKommentek