HOGYAN SZABADULJUNK MEG AZ ÁGYI POLOSKÁTÓL EGY PERC ALATT?

2016. 10. 14.


 

Egy igen hasznos kis gyűjtőedényről lesz szó cikkünkben, mely segít a váratlan vendégek eltüntetésében. Hogyan használhatjuk lakásunkban hatásosan?


 

A szerkezet arra az egyszerű alapelvre épül, hogy a poloska nehezen mászik csúszós, vertikális felületen. Úgy kell elképzelnünk, mintha egy magasabb falú tányér közepére tennénk egy kisebbet. A kisebb tányér közepére helyezzük az ágylábat. Így a poloskának tulajdonképpen két akadályon is át kell jutnia, hogy elérje azt. Nevezhetjük az eszközt csapdának is, hiszen a tányérok által alkotott két veremben összegyűlnek a rovarok. Ez szépen látszódik is a képen. Megnehezíthetjük a dolgukat azzal az apró trükkel, ha hintőport szórunk ebbe a részbe.

Fontos megjegyezni, hogy a használat során az ágyat próbáljuk távolabb helyezni a faltól, és más bútorunkkal se érintkezzen. A hívatlan vendég sajnos olyan helyeken is megjelenhet, ahol el se tudnánk képzelni. Így kárpitozott bútorokon, székeken, fotelekben, sőt még a fürdőszobában is. Bátran használhatjuk ötletes kis szerkentyűnket ezeken a helyeken is.

Hány darabot alkalmazzunk, hogy biztosan hatásos legyen?

Ha egy tipikus franciaágyas szobát veszünk figyelembe, ahol van még két fotel és egy szék is, akkor legalább 10 darab ilyen eszköz elhelyezése célszerű. 4 darabra van szükségünk az ágyra, 2 darab kell fotelenként és székenként. Nyilvánvalóan nem lehet konkrét számot mondani, mert ez függ a poloska mennyiségétől, és megjelenési szokásaitól.  

Rapcsák József

Gazdasági IgazgatóKommentek