Legyen vidám a november!

2017. 10. 31.


 

Így előzd meg az őszi lehangoltságot!

A depressziót, a rossz hangulatot elsősorban a fényhiány okozza.  Hazánkban szeptembertől áprilisig több a sötét időszak, mint a világos éa  aki egyébként is hajlamos a depresszióra, annak ez nagyon nehéz időszak. A depresszió első tünete az alvászavar lehet. Ez szorosan összefügg a nappal és az éjszaka szabályozással. Az óraátállítás pedig még jobban megkeveri a szervezetet. Egyébként minél északabbra megyünk, annál kevesebb a fény, több az alvászavar.

Mit tegyünk hát?

- Legyünk minél többet a szabad levegőn és végezzünk fizikai munkát:
Amikor csak tehetjük sétáljunk, sportoljunk, legyünk kint az udvaron, az utcán. Ősszel, amíg süt a nap és télen, ha esik a hó, hogy minél több fény jusson vissza a szervezetünkbe. A megfelelő alvásritmus kialakítása, a séta és minden olyan tevékenység, amiben örömünk van, javít a hangulatunkon. 

- Együk boldogra magunkat:
Az őszi melankólia, a depresszióhoz közeli állapot csökkenthető étrendváltoztatással is. A zöldség és a gyümölcs jó hatással lehet a hangulatunkra, de leginkább a boldogság hormont tartalmazó csokoládé hat jótékonyan ránk. Az amerikai Harvard Egyetem kutatói még tovább mentek. Szerintük kisebb valószínűséggel lettek depressziósak azok a nők, akik napi két-három csésze kávét ittak, mint azok, akik egyáltalán nem vagy koffeinmentest fogyasztottak.

Billerbeck Budapest Kft. csapata

CsapatKommentek