MILYEN A TÖKÉLETES MATRAC?

2016. 05. 17.


 

Életünk mintegy harmadát ágyunkban töltjük. Pont elég indok ez arra, hogy a megfelelő matracot válasszunk. Tanácsainkkal segítünk, hogy mire érdemes figyelned.

Egy jó matrac nélkül valljuk be még egy gyönyörű, dizájnos ágy is csak egy fatákolmány. Na de akkor milyen matrac teheti a képet teljessé? Rugós matrac, habszivacs, latexmatrac? A latex matracok sokkal flexibilisebbek, kevesebb levegőt engednek át mint a rugós matractársaik. A rugós matracok pedig statikusabban reagálnak a nyomásra.

De mihez járul hozzá a jó matrac?

Egy jó matrac megfelelően alátámasztja a testünket, tehermentesíti azt az alvás során. Vásárlásnál fontos szempont az ergonómia, a tartósság, és maga a termék anyagának a vizsgálata. A jó alvás olyan mint a puzzle. Rengeteg tényezőtől függ, nem csak például a nyomáscsökkentésen. A kiegészítő anyagokról akkor még nem is ejtettünk szót. A párnákról, az ágyneműről, na és persze az ágy méretéről sem. Egy 90×200-as ágyon nem biztos, hogy kényelmesen elférnek ketten. Adott esetben még 1 főnek is kicsi lehet.

Mi az előnye annak, ha a matrac kap egy alátámasztást?

Gondoljunk csak bele, ha hirtelen meghízunk, vagy éppen lefogyunk? Mi történik akkor, ha kisbabát várunk? Nem kell új matracot vásárolnunk. Az alátámasztás segít abban, hogy tulajdonképpen újra beállítja nekünk a fekvőfelületet.

Milyen gyakran kell új ágyat vásárolnunk?

Higiénikus okokból ajánlatos minden 7. évben beruháznunk egy újra. Mechanikailag minden 12. évben, de egy jó alátámasztás akár 20 évig is kibírja.

 

Vermes Péter

ÜgyvezetőKommentek