ÚJ ÉVSZAK, MEGÚJULT HÁLÓSZOBA

2015. 03. 05.


 

A tavasz beköszöntével sokakat hatalmába kerít a megújulás kényszere. Az új évszak tiszteletére érdemes a hálószobát is kicsit alaposabban kitakarítani. Éjszaka folyamán bőrünk hámlik, izzad, és más egyéb “balesetekkel” szennyezi a matracot, amelyen alszunk – ne hagyja, hogy mindezek megrontsák az édes álmot, amelybe esténként szenderül.

Néhány gondolatban összefoglaljuk, hogy mire érdemes odafigyelni, hogy ágyunk újra puha fészekké váljon.

Húzza le a huzatot a matracról és porszívózza át alaposan, hogy az elhalt hámsejtek, poratkák és egyéb felületi szennyeződések eltűnjenek róla. Ideális esetben – mielőtt újra húzná az ágyneműt - hagyja a matracot legalább 2 órán át szellőzni.

Amennyiben matraca viszonylag még új, nézze meg a gyártó utasításait a karbantartására vonatkozóan. Ha a matrac foltos, egy kíméletes mosószerrel (vagy mosogatószerrel) átnedvesített szivacs segítségével próbálja meg eltávolítani, azonban ügyeljen arra, hogy ne áztassa el. Fordítsa át a matracot, hogy a fej- és lábvége felcserélődjön.

A párnák rendszerint moshatók mosógépben, de azért ellenőrizze a címkén feltüntetett instrukciókat. Ha van mosólabdája, helyezze a párnákkal együtt a dobba, ez megakadályozza, hogy a párnatöltet összeálljon.

Bartos Zsuzsa

Értékesítési referens - Garanciális ügyintézésKommentek